Hemma på min gata i stan…

Rasrisk

Som boende i centrala Sundbyberg undrar jag hur “man” tänker egentligen; på ena sidan av Järnvägsgatan är det inget vinterunderhåll = trottoaren består av is & snövallar och på den andra sidan av gatan sitter det skyltar med texten “Varning – Rasrisk”. Detta innebär att man antingen får a) glida runt i snödrivorna eller b) gå på en trottoar där man riskerar att få istappar eller snöhögar i skallen…

Att fastighetsägarna varnar för rasrisken är jättebra, men att man sätter upp skyltar och spärrar av ska bara vara en tillfällig lösning. Enligt ordningslagen är fastighetsägarna tvungna att ta bort snö och is från tak- och hängrännor “utan oskäligt dröjs- mål” (Ordningslag 1993:1617, 3 kap 3§) = man får inte sätta upp varningsskyltar i stället för att snöröja – kanske dags att någon (jag?) upplyser somliga om det?!

Annars har jag mest lidit och kvidit hela dagen (nacke & huvud). Det är lite ironiskt, men varje gång jag har besökt en ortoped så har det slutat med att jag fått skitont någonstans i kroppen. Jag vet inte vad det är de gör, men helt klart är att min veka kropp ogillar deras undersökningsmetoder 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *