Blir så trött…

Sjuk

I dag var jag på ett möte med Försäkringskassan (FK) och Arbetsförmedlingen Rehabilitering (AF Rehab) för att diskutera hur jag ska uppnå 75% arbetsförmåga; har ju under de senaste 10 åren inte jobbat mer än 50%. Det hela visade sig vara mycket enkelt (?!): FK’s ytterst tveksamma utredning (se tidigare inlägg) anses ha visat att jag redan har 75% arbetsförmåga. AF Rehab i sin tur saknar “verktyg” och kan således varken  initiera eller betala ersättning för en arbetsträning/rehabilitering. Att min arbetsgivare ska utöka min anställning från 50% till 75% – utan att först att fått bekräftat att det faktiskt fungerar – är naturligtvis fullständigt orimligt = inget nytt under stjärnorna 🙁

Ingen sjukersättning, ingen sjukpenning, ingen A-kassa (har jobbat för lite för att uppfylla det s k arbetsvillkoret) och inget socialbidrag. Om det är lätt att leva på de förhatliga bidragen i dagens Sverige? Nej då, ingen risk! Numera får inte ens alla de (vi) som rättmätigen borde vara kvalificerade för stöd någon hjälp, och det är enligt min åsikt ett gravt misslyckande från politikerhåll. Men aj hoppsan då, jag glömde: enligt många får jag ju förstås skylla mig själv…

/ Storkelina – emellanåt en smula ironisk

3 svar på ”Blir så trött…

  1. Elin & Göran >> Jag blir SÅ glad att det finns en och annan till som tycker så. Kram på er båda och ha en trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *