En STOR eloge!

Tack

Häromdagen berättade jag om mitt misslyckade möte med Försäkringskassan (FK) och Arbetsförmedlingen Rehabilitering. Efteråt kände jag mig ruskigt uppgiven och hyste stora tvivel om mänskligheten. Jag vill därför ge en stor eloge till “min” arbetsförmedlare, Bengt Carleson, och min chef Christina som gemensamt har hittat en lösning på mitt dilemma. Den ersättning för rehablitering/arbetsträning, som om allt hade gått rätt till borde ha betalats ut av FK redan i ett långt tidigare skede, kommer jag nu att få i form av lön från min arbetsgivare. Jag är förstås oerhört tacksam över att Bengt tog kontakt med min chef  angående detta, och jag är också oerhört tacksam över att ha en arbetsgivare som visar sådan god vilja när “andras” (ex.vis FK:s)  brister. Tack 🙂

Lite bakgrund till ovanstående: Som bekant så har FK friskförklarat mig till 75%, och mitt ärende (att utöka arbetet från 50 till 75%) är således inte längre deras ansvar. Vad jag är så kritisk emot är att man inte gjorde sitt jobb långt tidigare. Redan för två år sedan skrev min läkare att hon och jag tyckte att det vore lämpligt med en arbetsträning i syfte att uppnå/påvisa ytterligare arbetsförmåga. Min läkare har därefter upprepade gånger skrivit detta i sina utlåtanden utan att få någon som helst respons från FK – urdåligt!

2 svar på ”En STOR eloge!

  1. Elin >> Absolut! Nästan lika skönt som att ha bra bloggläsare 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *