Blåsväder, fotboll & mat

BlåsväderSmiley

I morse när jag gick (eller snarare fick skjuts) till jobbet tänkte jag sommar = skippade jackan. När jag sedan skulle gå hem hann jag inte mer än komma utanför dörren förrän jag insåg mitt misstag… Så kallt var det förvisso inte, men det blåser alltid något bedrövligt runt Hästsportens Hus och Bällstavägen och det är ju lika illa. Fick således vända om och tillbaka upp till kontoret för att smyga in på kollegan Ingers rum och “knycka” hennes underbara fleecejacka (den har räddat mig mer än en gång!) innan det var dags för ett nytt och mer lyckosamt försök att ta mig hem. Hm, jag kanske rentav borde ha en egen varm och go’ tröja på jobbet att ta till när det kniper?

Fotbolls-VM pågår för fullt i Sydafrika och fastän Sverige inte är med så är det riktigt uppiggande. Det kanske faktiskt till och med är bättre när Sverige inte är med?! Nu kan man bara njuta av bra fotboll och hålla på det lag man känner för i stället för att bli nervös och hispig över de svenska insatserna. Jo, så är det nog! Eller? 😉

I dag blev det pastaskruvar, gorgonzolasås och valnötter till middag för min del (Tommie fick strimlat fläskkött i stället för nötter) och det var fantastiskt gott 😛 Det enda som kunde ha förhöjt upplevelsen ytterligare skulle ha varit om jag hade haft en skvätt vitt vin att blanda ner i såsen; det brukar göra susen ihop med mögelostar. Dessvärre, eller dessbättre beroende på hur man ser på saken, så har jag normalt sett inget vitt vin hemma. Efter mitt 40-årsfirande hade jag dock en del kvar och allt hamnade i maten – smarrigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *