Inga gröna fingrar, men…

Pionvallmo

Mörklila Pionvallmo; frön finns ex.vis på www.odla.nu

… några växter och odlingsförsök har även jag lyckats med under mina dagar. Häftigaste upplevelsen var helt klart att jag lyckades hålla liv i en Fredskalla i hela 22 år. Nu har min gamla trotjänare, vilken jag fick på min 18-årsdag av dåvarande sambon Johan, tyvärr gått till Gud men det var fantastiskt att den överlevde så länge.

Som jag tidigare har nämnt så har jag en frodig och över två meter hög Riddarsporre; denna köpte jag som planta för två år sedan. För första gången i modern tid har jag nu också lyckats odla något från “grunden”. Det rör sig om direktsådda frön, som har tagit sig och blivit till underbart vackra Pionvallmos 🙂 Dagens tips blir således: om du (liksom jag…) har katastrofalt icke-gröna fingrar så ska du satsa på Fredskalla inomhus, färdiga plantor av Riddarsporre och egen sådd av Pionvallmos = busenkelt!

/ TrädgårdsLina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *