Mammamys, middag & mera bär

Helena i bärbusken

Bärplockning kräver koncentration

I tisdags kom min mamma till landet och det var SÅ mysigt. Första kvällen nöjde vi oss med att avnjuta räksmörgåsar, men på onsdagskvällen blev det gemensam middag med “ungdomarna” (utom stackars Jejje som jobbade…) från granngården. Själv kokade jag färskpotatis, gjorde en kall örtsås (riktigt lyckad om jag får säga det själv, recept kommer!) samt grillade cocktailtomater; andrekocken Camilla stod för kryddning och grillning av laxfiléer, som blev underbart goda 😛

Under kvällen så passade mamma, som är mycket allmänbildad, på att utöva lite språkundervisning. Hon inledde med att konstatera att vi alla förmodligen redan kände till den engelska innebörden av gästande Dicks namn. Det hade mamma alldeles rätt i, och för Dicks del är den engelska översättningen tämligen uttjatad – inte minst efter ett år i Australien… Vad vi inte visste var att Dick har en helt annan, och avsevärt mindre opassande, innebörd på det romska språket romanes där dick = titta. Härligt mamma, nu kommer jag äntligen att kunna se Dick i ögonen utan att bli generad 😉

I går var det dags för mamma att åka vidare till Lavarö söder om Hargshamn, men innan hon åkte så plockade hon av alla våra svarta vinbär; själv fortsatte jag under kvällen med att plocka 10 liter röda vinbär. Någon som kan lista ut vad jag ska göra i helgen? Jodå, mera saft åt folket 🙂 Och eftersom jag inte vill utsätta Jejjes stackars silduk för ytterligare påfrestningar så ska jag faktiskt investera i en alldeles egen.

/ Storkelina – dotter, kock & bärplockare

 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *