En vanlig söndag

Favorit i repris: Vesslan.

I dag gjorde jag ett första försök till en “receptlös” chiligryta – den var helt okej (inte perfekt…) och intogs tillsammans med nachochips, riven portvinscheddar, rödlök & gräddfil. Den här gången lät jag köttet koka i bland annat kaffe och Porter (mörkt, överjäst öl), men nästa gång ska jag prova med Guinness i stället. Och så ska jag testa att ta en röd chilifrukt mindre än vad Tommie tyckte, för det blev väääldigt starkt i dag.

Under eftermiddagen tittade Camilla förbi på en kopp kaffe efter sin ridning och hon hade glada nyheter: Jag ska “få” en häst att pyssla med, nämligen fullblodet Vesslan. Vesslan står på en av gårdarna alldeles i närheten och är precis vad jag behöver som terapi 🙂 Det har ju varit ruskigt tomt här sedan Bomull & Villy åkte hem för några månader sedan.

På tisdag är det dags att börja jobba igen och det ska bli mycket intressant att se hur pendlandet kommer att funka. Ett litet aber som jag redan har upptäckt är att vintertidtabellen för regionsbussarna inte är fullt så generös som sommartidtabellen = det går ingen buss de sista två milen hem 🙁 Ingen rolig överraskning, men det löser sig alltid på något sätt. En av mina två arbetsdagar på kontoret i huvudstaden kommer jag antagligen att kunna få skjuts från Kungsängen, så det är “bara” en dag som blir en smula hopplös. Ingen panik dock, för Tommie kommer för det mesta att kunna hämta mig vid tågstationen och i annat fall har grannen Jejje anmält sig som tänkbar chaufför. Någon som har tänkt på vilken tur jag har med människorna i min omgivning? Massor av underbara individer som ställer upp och hjälper till på alla möjliga sätt och vis.

/ Storkelina – nöjd & glad

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *