Strutsnytt

Som barn hade jag återkommande mardrömmar i vilka en opålitlig struts brukade figurera. Allt sedan dess har jag haft lite blandade känslor för strutsen som art, men jag kan ändå inte riktigt hålla mig borta från den. I dag bar det således av till Strutsens Café & Gårdsbutik, som är beläget ett par kilometer norr om Månkarbo. Planen var att avnjuta deras helgbuffé (inklusive tacobuffé) och förhoppningen var att en eller annan långhalsad skulle trotsa kylan och visa sig utomhus.

Tillsammans med Camilla & Dick, som kom åkande från Tierp, fick vi i oss en ansenlig mängd mat och några skvättar kaffe/te; dessutom fick vi se en hel del folk (som boende i skogen var det nästan så att jag blev lite rädd…). Några strutsar hade dock inte vågat sig ut, så de enda två vi såg skymten av var ett par som försökte slå ut rutan ur boxfönstret när de fick syn på Camilla. Som tur var så var det galler mellan strutsar och fönster = det var ingen fara för varken djur eller människor. Jag, som alltid har velat kela med en struts (märkligt nog, ja), har emellertid kommit på andra tankar. Jisses vad aggressiva de verkade – känner mig faktiskt inte alls upplagd för närkontakt med struts längre 🙁

/ Storkelina – föredrar storkar

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

5 svar på ”Strutsnytt

  1. Blev inte ett dugg förvånad över strutsens reaktion. Jag känner precis likadant varje gång jag går förbi en spegel…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.