Junifinal, julistart

Helgen har varit skapligt lugn och väldigt trevlig 🙂 Lördagen inleddes med sovmorgon följt av en tur till Våla och Solrosen med Camilla. I Våla passade vi på att handla lite mat, bland annat i form av finfin köttfärs från Köttboden, samt att lämna plast för återvinning. Strålande!

Väl hemma från Våla drog Camilla till stallet, medan jag begav mig till Annleund för att titta till Tommie som fixade med en av våra bilar samt Jejje som byggde hönsgård. Efter att ha konstaterat att de klarade sig alldeles utmärkt utan min hjälp traskade jag åter hemåt för att förbereda kvällens enkla men smakliga middag: Pasta i ugn – mammas goda (se recept på sidan Mat & så’nt).

Innan det var dags att käka hade Camilla kommit tillbaka, och strax efter henne dök även Rävsvads-barnen Emil & Wilma upp. De sistnämnda hade naturligtvis frågat om lov innan gav sig av mot undertecknad OCH så hade de plockat blommor till mig = underbart sött. Efter en stunds bollspel var det hursomhelst dags för Emil & Wilma att ta sig hem för mat hemmavid, och till oss kom i stället middagsgästen Jejje & hennes Rocky.

I dag har jag & Tommie haft en härlig slapparsöndag, men för egen del har det i sanningens namn inte varit mycket att välja på. Ryggen pajade av okänd anledning (som så ofta…) ihop fullständigt under lördagskvällen, och jag har haft väldiga svårigheter att gå. Tvingade mig själv att ta några varv runt vår STORA tomt för att inte stelna till och göra saken ännu värre, men det tycktes inte alls vara rätt medicin just denna gång. Grrr, det gör mig galen att det inte tycks finnas nå’n rim & reson vad gäller min fysiska status 🙁

 

Annelunds nya hönsgård kommer att hålla femstjärnig klass: Solrosor, vinbärsbuske och annat hönsgott kommer alltid att stå på menyn 😛

 

Jejje poserade snällt framför sitt mästerverk.

 

Emil & Wilmas medhavda blommor gjorde sig fint på middagsbordet.

 

När varken Tommie eller Camilla ville kännas vid ölflaskan, och därmed “flaxade omkring”, så blev det så här suddigt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *