Augustifinal med bygge

Helgen har varit skapligt lugn, men bygget har förstås fått sin beskärda del av vår (mest Tommies) tid. Det är så himla skönt att se hur det mest hela tiden tas små men viktiga steg framåt, och denna helg tackar vi broder Åke & grannfrun Jejje för en massa värdefull hjälp 🙂

Annars har vi i omgångar haft besök av Rävsvads-syskonen Emil & Wilma, och den sistnämnda hade i fredags också den stora vänligheten att baka och bjuda oss på äppelpaj & vaniljsås 😛 Pajen intogs i Rävsvad, så även föräldrarna Cicci & Mats fick vara med på pajkalaset (brorsan Edwin hade kojat för natten) och det var för övrigt den godaste äppelpaj jag någonsin ätit. Till och med Tommie, som inte är vidare värst förtjust i söta bakverk (utom kanelbullar då 😉 ), gillade pajen BIG TIME.

I detta nu är det soffmys som gäller, och så får det nog fortsätta i kväll. Ha det!

/ Storkelina

arbete taket

Nej, Jejje ligger inte på taket och latar sig utan samarbetar här för fullt med Åke.

Tommie sovrum

Den blivande ytterväggen har här beklätts med vindpapp, och Tommie kikar ut från det som ska bli ovanför-sängen-och-sänggavel-fönstret.

panel

När det gäller byggnationen så är veka jag inte till så mycket hjälp, men lite panel kan jag i alla fall måla.

tillbyggnad;ytterpanel

Tillbyggnadens första ytterpanelbräda är strax på plats.

tillbyggnad;ytterpanel

Här har hela väggen klätts med panel. Observera att färgen så småningom ska övergå från illande rött till samma röda kulör som resten av huset.

bygge

Bild tagen från den blivande bastun. Okej, det är en liiiten bit kvar men längst bort i bild ser ni det nya sovrummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *