Nykomponerad rätt

fläskytterfilé;philadelphiaost;vitlök;örter;ris

Denna nykomponerade rätt blev riktigt skaplig.

Precis som många andra så upplever jag ofta att matlagningen rullar på i samma gamla hjulspår, och att man med tiden blir rätt less på de rätter som återkommer på ett närmast schematiskt vis. För min del kan det så’na gånger vara riktigt lyckosamt att som i eftermiddags tycka att vi “inte har något ätbart hemma”, för visst gick det alldeles utmärkt vara lite spontan och på ren känsla tillaga en ny rätt:

Fläskytterfilé i skivor stektes tillsammans med smör, en gnutta kinesisk soja och lite kalvfond samt placerades därefter i en ugnssäker form. Ett par deciliter grädde, en ask Philadelphiaost vitlök & örter och silad steksky fick puttra samman en stund och hälldes sedan över köttet. Slutligen strödde jag över rikligt med riven Västerbotten-ost och lät gratinera alltsammans i 225 graders ugnsvärme under cirka 10 minuter. Serverades med basmatiris och lite sallad och blev oväntat gott! 😛 Tommie blev faktiskt riktigt förtjust 🙂

/ Storkelina – i kockartagen

P.S. Samtliga ingredienser fanns alltså hemma, men var egentligen inte inhandlade för/tänkta att kombineras med varandra. D.S.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *