Badtunna Deluxe

Förra söndagen skrev jag om min nyupptäckta kärlek till fenomenet badtunna, och om hur det skulle shoppas. Sagt och gjort! 🙂 

Söndagskvällen och måndagen ägnade jag åt att skanna av marknaden. Bestämde mig efter mycket om och men för att köpa tunna från det litauiska företaget Memel Wood (memelwood.se) men kände mig till en början inte helt trygg med att jag vid sökningar på nätet hittade så få som berättat om sina erfarenheter. Hursomhelst, efter ett samtal med företagets Sverige-representant Marius kändes det mycket bättre och jag mailade in en beställning under måndagskvällen. 

I tisdags morse ringde Marius upp och informerade om att han skulle skicka över ett kontrakt för mig att läsa igenom, underteckna och returnera. Såg klockrent ut så bara att skriva under, skanna och maila tillbaka! Leverans bestämdes till fredag eller lördag och jag förskottsbetalade 20% av köpesumman (en summa som ska täcka det säljande bolagets kostnader ifall köparen skulle vägra att ta emot leveransen). Väntade sedan spänd av förväntan och jodå, i torsdags kväll ringde en engelsktalande kvinna från transportföretaget och aviserade leverans fredag eftermiddag.

Tunnan kom som avtalat och det enda som inte fungerade perfekt i den här affären var att transportören borde ha informerat om att vi, som köpare, hade behövt vara två man som tog emot badtunnan. Det var rejält knivigt för en stund, men löste sig tack vare en blixtinkallad granne 🙂

I lördags morse började Tommie snickra på tunnans underlag (ett fristående trädäck), och jo, jag hjälpte också till så snart jag kom från stallet. Efter några timmars arbete var det dags att ställa tunnan på plats (ovannämnd granne hjälpte oss att lyfta upp den med sin lilla monstermaskin 😉 ) och sedan: Av med emballaget, enkel montering av skorstenen, i med vatten och börja elda.

Omgivna av marschaller och ljuslyktor fick jag & Tommie en helt underbar stund i vår nya paradistunna. Tommie var dock väldigt trött efter allt slit och nöjde sig med 1,5 timmars badande, själv plaskade jag vidare i ytterligare två timmar.

Även idag har det badats och det gick relativt fort att värma upp vattnet, som i förmiddags fortfarande höll 19 grader (lagom att hoppa i vid 37 grader). Själv tog jag ett andra dopp till kvällen och då var vattnet fortfarande 30 grader varmt när jag la in en liiiten brasa i den integrerade kaminen. Kom rackar’ns snabbt upp i 41 grader, varmt och gott 😛

Summa summarum: För en vecka sedan badade jag i vedeldad tunna för första gången i mitt liv och jag blev (liksom Tommie) heeelt såld. Redan efter gårdagens premiär här hemma kände jag att tunnan hade förtjänat sitt uppehälle – en så’n kväll är värd många tusenlappar. Och jo, jag har också klurat ut lite olika sätt att bada på: 1) Partybad (minst tre trevliga personer och kylda drycker) 2) Mys- och busbad (2 personer, gärna ens käresta <3) 3) Harmonibad (ensam i tunnan, blicken mot omgivningarna, tankarna djupa och flummiga, eventuellt lite sansad vattengympa).

Sist men inte minst: Jag kan verkligen rekommendera Memel Wood!

Badtunna Deluxe, 180 cm i diameter, integrerad kamin och panel i thermoträ.

Lördagsbad 🙂

Söndag med veckans badpojke, Tommie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *