Julhelg & nytt år

På julafton var såväl jag & Tommie som mamma bjudna att fira hos min (bonus)brorson Matte & Elin. Då det skulle bli ett firande med väldigt mycket folk hade vi dock avböjt och valde istället hemmets lugna vrå. Särskilt övergivna kände vi oss emellertid inte sådär i juletid. Kvällen före julafton hade vi först besök av Matte, Elin & Sebbe som tittade förbi för att dela ut klappar. Fick en bedårande söt bostonterrierkudde av M & E samt en underbar nyckelring av Sebbe 🙂 Och inte nog med det. Vid halvtiotiden när jag, Tommie & mamma var djupt försjunkna i vårt tv-tittande, dök det plötsligt upp två ansikten utanför fönstret. Jodå, det var Rävsvadsungdomarna Emil & Wilma som förärade oss med ett par timmars besök. Mysig kväll!

Innan vi startade julaftonens stillsamma firande svängde nästa (bonus)brorson Danne, Tina & lille Loke förbi för att dela ut julkramar och dela ut årets kalendrar. Såå fina! Därefter blidde det julmat, tv-tittande och… den tråkiga upplevelsen att upptäcka att vår fina Bus var jättedålig. Hon var påfallande slö och kändes jättevarm och mycket riktigt så hade hon 41,3 grader i temp. Konsulterade en veterinär och lyckades få ner febern nån grad men det var förstås inte mycket att välja på: Juldagen tillbringades på Uppsala Universitetsdjursjukhus. Efter ett antal timmar kunde vi åka hem med vår älskade katt, men särskilt pigg var hon inte. Det visade sig att hon skadat tungan (bränt sig? fått i sig något frätande?) och hade väldigt ont. Trots smärtstillande var det minst sagt svårt att få henne att äta & dricka, men med rätt mycket lirkande lyckades jag till sist få i henne små munsbitar med rå köttfärs. Veterinären hade dessutom gett henne dropp, så vätskedepåerna var påfyllda och vi grejade de första dagarna med hjälp av vatten via spruta (utan nål) i munnen. Stackars liten! <3 Nu är det iallafall mycket bättre och de första bitarna torrfoder börjar slinka ner.

I fredags samlades jag, Tommie, Åke, Jenny, Sebbe & mamma hemma hos Kerstin som bjöd på en delikat middag. Och jo, en rejäl dos julklappar delades också ut och vi fick otroligt fina saker. Kerstin har uppfattat min förkärlek för köksprylar av hög kvalitet och hon hade (förstås 🙂 ) prickat helt rätt. Så nice med schysta knivar och gedigna vispskålar 🙂 🙂

Igår var det nyårsafton och den firade vi i Rävsvad med Cicci, Mats, Wilma, Emil & Edwin. Fantastiskt god mat följdes av sällskapsspel, snacks, bubbel och så småningom tv-hockey 😛 En underbar kväll/natt/morgon och det enda som förvånar mig är att vi inte hann/orkade äta ostarna. Vi höll liksom på från kl 17.00 till kl 03.45… Haha, toppenlyckat var det hursomhelst 🙂 🙂

Nu? Efter en lugn dag med promenad, tupplur, traditionsenlig nyårsdagspizza och softande i tv-soffan ligger jag och lyssnar på de kraftiga vindarna. Tänker att det nog vore en bra idé att lägga en slant på att få hit någon som tar ner de större träden närmast huset. Hua! 🙁 

Handgjord nyckelring i läder med valpbild på Catla. Otroligt fin!

Bus hos veterinären – här hade febern gått ner.

Duschat bort allt illaluktande dregel till följd av tungskadan… <3

Underbar natur.

Stor uppslutning i måndags när Hild fick testa akupunktur.

Nyårsafton i Rävsvad 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *